Sme jednotka v kvalite

Pečené Bavorské koleno Berto na pive s kapustovými plackami

Ingrediencie

  • 1500 g bavorské koleno Berto
  • 300 g stupavské zelé (kyslá kapusta)
  • 100 g  zemiaky
  • hladká múka podľa potreby
  • 100 g bravčová masť
  • 1 ks vajce
  • 3 l pivo
  • 50 g maslo
  • 3 ks cibuľa
  • cesnak podľa chuti
  • bobkový list
  • rasca mletá
  • majoránka
  • čierne korenie celé
  • nové korenie celé
  • jalovec celý
  • soľ
Play Video

Pracovný postup

Bavorské koleno Berto umyjeme pod tečúcou studenou vodou a namočíme na noc do piva. Pred pečením narežeme kožu, podlejeme vodou a pridáme nakrájanú cibuľu, celé očistené strúčiky cesnaku , bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie celé a jalovec (borievky). Koleno pečieme pri teplote 160 stupňov cca 90 minút.

Príprava placiek

Kapustu nakrájame na drobno. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, na jemno postrúhaný cesnak, vajce, trochu múky a koreniny - mletú rascu, čierne mleté korenie a majoránku. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré je možné dávkovať polievkovou naberačkou. Placky opekáme do zlata po oboch stranách na panvici na lievance. Upečené koleno nakrájame na plátky podľa predchádzajúcich rezov na koži a podávame s kapustovými plackami.

Dobrú chuť

Sem vložte text nadpisu