Pečené Bavorské koleno Berto na pive s kapustovými plackami
Ingrediencie
- 1500 g bavorské koleno Berto
- 300 g stupavské zelé (kyslá kapusta)
- 100 g zemiaky
- hladká múka podľa potreby
- 100 g bravčová masť
- 1 ks vajce
- 3 l pivo
- 50 g maslo
- 3 ks cibuľa
- cesnak podľa chuti
- bobkový list
- rasca mletá
- majoránka
- čierne korenie celé
- nové korenie celé
- jalovec celý
- soľ
Play Video
Pracovný postup
Bavorské koleno Berto umyjeme pod tečúcou studenou vodou a namočíme na noc do piva. Pred pečením narežeme kožu, podlejeme vodou a pridáme nakrájanú cibuľu, celé očistené strúčiky cesnaku , bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie celé a jalovec (borievky). Koleno pečieme pri teplote 160 stupňov cca 90 minút.

Príprava placiek
Kapustu nakrájame na drobno. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, na jemno postrúhaný cesnak, vajce, trochu múky a koreniny - mletú rascu, čierne mleté korenie a majoránku. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré je možné dávkovať polievkovou naberačkou. Placky opekáme do zlata po oboch stranách na panvici na lievance. Upečené koleno nakrájame na plátky podľa predchádzajúcich rezov na koži a podávame s kapustovými plackami.
Dobrú chuť