Kapor po Záhorácky a šmykuavý sauát
Ingrediencie
- Kapor 1 ks
- Múka hladká 500 gramov
- Paprika sladká mletá 50 gramov
- Rasca mletá 10 gramov
- Zemiaky 600 gramov
- Cibuľa 300 gramov
- Kápia sterilizovaná 200 gramov
- Ocot 0,2 l
- Olej 1l
- Soľ
- Cukor
- Korenie čierne mleté
- Korenie čierne celé
- Korenie nové celé
- Bobkový list
Tip Šéfkuchára Jerguša
Celé koreniny v náleve varíme zabalené v sterilnej gáze. Jednoducho ich po uvarení nálevu odstránime.
Play Video
Pracovný postup
Kapra očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou. Nakrájame na podkovičky. Podkovičky zo všetkých strán osolíme a necháme chvíľu odležať. Pripravíme si zatiaľ zmes na obaľovanie kapra. Vo vhodnej nádobe zmiešame múku, papriku, štipku soli a mletú rascu. Podkovičky kapra dôkladne zo všetkých strán obalíme v pripravenej obaľovacej zmesi a vyprážame do zlatista. Podávame so Záhorackym zemiakovým šalátom – Šmykuavý sauát.
Príprava zemiakového šalátu
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Nálev na šalát uvaríme z vody, octu, oleja, na kolieska nakrájanej cibule a cukru. Do nálevu pridáme bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Spolu varíme 15 minút. Horúcim nálevom zalejeme pripravené zemiaky, pridáme sterilizovanú kápiu, dobre premiešame a necháme dobre vychladnúť. Tento šalát je vhodné pripravovať deň pred konzumáciu, aby sa zemiaky dokonale napili nálevu a aby sa rovnomerne rozložili všetky chute použitých ingrediencií.
Dobrú chuť