Pečené a varené výrobky
Sekaná patrí medzi obľúbené mäsité pokrmy, ktoré majú na Slovensku dlhú tradíciu. Pripravuje sa z mletého mäsa, vajec, strúhanky, cibule a korenín a pečie sa v rúre do zlatista. Sekaná sa môže podávať teplá aj studená, s rôznymi prílohami a omáčkami. Ak sa však nechcete s výrobou zdržiavať, nikdy nie je zlá ani dobrá a poctivá kupovaná sekaná.
Niečo z histórie o sekanej
Ak sa vrátime veľmi veľa rokov dozadu, až do čias stredoveku, vtedy bola sekaná delikatesou, ktorá sa servírovala len na stoly tej najvyššej vrstvy. Keďže v tejto dobe ešte neexistoval mlynček, mäso sa nemlelo ale sa namáhavo ručne krájalo na drobné kúsky, a to výhradne z tých najkvalitnejších častí bravčového mäsa – stehna a sviečkovej. Táto precízna príprava odzrkadľovala luxusnú povahu jedla, ktoré si nemohol dovoliť len tak hocikto.
Všetko toto sa však zmenilo s príchodom mlynčeka na mäso. Tento vynález znamenal revolúciu v príprave jedál a taktiež aj v sekanej, nakoľko umožnil spracovať aj menej hodnotné a lacnejšie časti mäsa, ako napríklad bôčik, orezy z rebier a rôzne iné odrezky. Toto všetko následne dospelo k tomu, že sekaná sa dostala do jedálnička širokej vrstvy obyvateľstva, a tak to už nebolo luxusné jedlo, ale bežná pochúťka, ktorú si mohol dovoliť každý.
Naša klasická mäsová sekaná
Pamätáte si na chuť tej lahodnej sekanej, ktorú vám kedysi s láskou pripravovala babička? My v Berte sme sa rozhodli oživiť túto spomienku a priniesť vám na stôl chuť domova v modernom poňatí. Naša Lahôdková sekaná polená, s podielom bravčového mäsa minimálne 70%, je vyrobená podľa tradičného receptu našich predkov, s použitím poctivých surovín a s láskou k remeslu.
Nenechali sme však nič na náhodu a skombinovali sme overené postupy s modernými technikami, aby sme vám priniesli kupovanú mäsovú sekanú, ktorá je nielen chutná, ale aj vizuálne atraktívna a praktická na servírovanie. Ak ju chcete dať na obloženú misu, nezabudnite k nej priložiť aj nejaké tie kvalitné šunky, klobásky či salámy. Stačí ju len rozkrájať a môžete začať hodovať. V našich receptoch sa však môžete pozrieť aj na iné nápady, ako môžete našu kupovanú sekanú využiť a užiť si jej chuť aj v iných jedlách.
Benefity klasickej, mäsovej sekanej
Či už budete mať kupovanú sekanú, alebo klasickú sekanú, ktorú si doma upečiete, sekaná je nielen chutné, ale aj výživné jedlo. Je bohatým zdrojom bielkovín, železa a vitamínov B. Bielkoviny sú dôležité pre budovanie a udržiavanie svalovej hmoty, železo je potrebné pre transport kyslíka v krvi a vitamíny B sú dôležité pre metabolizmus. Klasická mäsová sekaná je tiež pomerne nízkokalorické jedlo, takže je vhodné aj pre ľudí, ktorí si dávajú pozor na svoju líniu.
Prečo kupovať naše výrobky?
- Používame kvalitné suroviny, technológie na vysokej úrovni a náš výrobný proces je pod veterinárnym dohľadom.
- Naše výrobky neobsahujú alergény, laktózu ani lepok.
- Vďaka použitiu kvalitných surovín a tradičných postupov chutia naše mäsové výrobky jednoducho fantasticky. Môžete si tak vychutnať pravú chuť mäsa
- Všetky naše výrobky kúpite vo veľkých obchodných reťazcoch, ako Kaufland, Billa, Tesco, COOP Jednota a iných, a tiež aj v niektorých vybraných sieťach nezávislých obchodov.
- Spoločnosť Berto má dlhoročnú tradíciu vo výrobe mäsových výrobkov. Sme tu pre vás už od roku 1991.
Zobraziť celý popis