Veľká radosť menej sodíka

Všetci vieme, že kuchynská soľ – chlorid sodný (NaCl) – je zlúčenina sodíka (Na) a chlóru (Cl). Ale vedeli ste, že 2,5 g soli obsahuje 1 g sodíka, čo je až 40%? Sodík zadržuje v tele vodu a zvyšuje krvný tlak, čo môže byť pre niektorých ľudí nebezpečné. Podľa štatistík ročne pribudne na Slovensku takmer 30 tisíc ľudí s diagnózou vysokého krvného tlaku (zdroj: Národné centrum zdravotníckych informácií, máj 2018). Najrozšírenejšou skupinou, ktorá trpí hypertenziou, sú pritom ľudia vo veku od 45 do 64 rokov, ale čoraz častejšie k nim pribúdajú aj mladšie ročníky. Zľakli ste sa? Nám sa podarilo vyrobiť pre vás varenú šunku, v ktorej je obsah sodíka znížený o 25%. Zaujme vás svojou lahodnou, šťavnatou chuťou a to pri zachovaní štandardnej kvality, na ktorú ste u nás zvyknutí. Okamih potešenia pri výbere zdravej a vyváženej stravy.