Majiteľ mäsokombinátu Berto rúca domáce mantinely mäsiarskeho kumštu
Automobilový pretekár či futbalový tréner, čo sa drží v kondícii. Tak vyzerá na prvý i druhý pohľad. Sám hovorí, že v mladosti ho po práci pre rodičov najviac bavilo vŕtať sa v autách či hrať futbal za dedinský dorast. No nakoniec uspel práve v tom, k čomu ho často nie úplne nadšeného viedol otec.
Jeho šunky patria k najkvalitnejším v krajine. Vyvrátil nimi ponosy mnohých iných slovenských mäsiarov, že pri cenovom tlaku obchodných reťazcov sa prémiové mäsové výrobky takmer ani nedajú vyrábať. Vybudoval firmu s ročnými tržbami prevyšujúcimi 22 miliónov eur, ktorá aj počas krízy prijala 50 nových zamestnancov. Reč je o mäsokombináte Berto sk z Vysokej pri Morave a jeho majiteľovi Ignácovi Bertovičovi.