Sme jednotka v kvalite

Kapor po Záhorácky a šmykuavý sauát

Ingrediencie

  • Kapor  1 ks
  • Múka hladká 500 gramov
  • Paprika sladká mletá 50 gramov
  • Rasca mletá 10 gramov
  • Zemiaky 600 gramov
  • Cibuľa 300 gramov
  • Kápia sterilizovaná 200 gramov
  • Ocot 0,2 l
  • Olej 1l
  • Soľ
  • Cukor
  • Korenie čierne mleté
  • Korenie čierne celé
  • Korenie nové celé
  • Bobkový list

Tip Šéfkuchára Jerguša

Celé koreniny v náleve varíme zabalené v sterilnej gáze. Jednoducho ich po uvarení nálevu odstránime.

Play Video

Pracovný postup

Kapra očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou. Nakrájame na podkovičky. Podkovičky zo všetkých strán osolíme a necháme chvíľu odležať. Pripravíme si zatiaľ zmes na obaľovanie kapra. Vo vhodnej nádobe zmiešame múku, papriku, štipku soli a mletú rascu. Podkovičky kapra dôkladne zo všetkých strán obalíme v pripravenej obaľovacej zmesi a vyprážame do zlatista. Podávame so Záhorackym zemiakovým šalátom – Šmykuavý sauát.

Príprava zemiakového šalátu

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladnúť, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Nálev na šalát uvaríme z vody, octu, oleja, na kolieska nakrájanej cibule a cukru. Do nálevu pridáme bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Spolu varíme 15 minút. Horúcim nálevom zalejeme pripravené zemiaky, pridáme sterilizovanú kápiu, dobre premiešame a necháme dobre vychladnúť. Tento šalát je vhodné pripravovať deň pred konzumáciu, aby sa zemiaky dokonale napili nálevu a aby sa rovnomerne rozložili všetky chute použitých ingrediencií.

Dobrú chuť