Pizza so šunkou

Ingrediencie

  • 1 kg kvalitnej hladkej múky s vysokým obsahom lepku
  • 500 ml vlažnej vody
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky solí
  • Šunka Berto najvyššej kvality
  • 1 balenie syra mozzarella
  • 200 g plátkového syra
  • smotana na šľahanie
  • cherry paradajky

Postup

Sypké prísady na cesto zmiešajte a potom pridajte tekuté. Cesto dôkladne premiešajte do hladka.
Hotové cesto v miske prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky. Nechajte v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť. Rozdeľte ho na päť  približne rovnako veľkých bochníkov.
Každý bochník premiesime a vyvaľkáme čo najtenšie. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a ozdobte Berto šunkou.
Môžete použiť aj paradajkový základ – stačí paradajkový pretlak ochutiť trochou cesnaku, oreganom, štipkou soli a štipkou cukru.
Pizza by sa mala krátko piecť pri vysokej teplote, aby boli okraje pekne chrumkavé.

Dobrú chuť