Pizza so šunkou
Ingrediencie
- 1 kg kvalitnej hladkej múky s vysokým obsahom lepku
- 500 ml vlažnej vody
- 1 sáčok sušeného droždia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky solí
- Šunka Berto najvyššej kvality
- 1 balenie syra mozzarella
- 200 g plátkového syra
- smotana na šľahanie
- cherry paradajky
Postup
Sypké prísady na cesto zmiešajte a potom pridajte tekuté. Cesto dôkladne premiešajte do hladka.
Hotové cesto v miske prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky. Nechajte v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť. Rozdeľte ho na päť približne rovnako veľkých bochníkov.
Každý bochník premiesime a vyvaľkáme čo najtenšie. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a ozdobte Berto šunkou.
Môžete použiť aj paradajkový základ – stačí paradajkový pretlak ochutiť trochou cesnaku, oreganom, štipkou soli a štipkou cukru.
Pizza by sa mala krátko piecť pri vysokej teplote, aby boli okraje pekne chrumkavé.
Dobrú chuť
Na tento recept môžete použiť tieto produkty