Sme jednotka v kvalite

Šošovicová polievka s Berto poctivými párkami

Ingrediencie

Potrebujeme:

  • 4 ks Berto poctivé párky
  • hnedá šošovica
  • 3 ks zemiaky
  • 3 ks bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • sušený majorán

Na zahustenie:

  • 4 PL rastlinný olej
  • 2 PL hladká múka
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • červená mletá paprika sladká

Postup

  1. Šošovicu viackrát prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, mleté čierne korenie, bobkový list, zalejeme studenou vodou nad výšku šošovice, nakoľko zväčší svoj objem. Podľa potreby prilejeme studenú vodu a uvaríme domäkka. Až potom pridáme soľ. Ja šošovicu nenamáčam, vôbec to nie je treba, uvarí sa aj tak veľmi rýchlo.
  2. Zahustenie: do rajnice dáme olej, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, upražíme do sklovita, pridáme múku, miešame a krátko spolu popražíme. Odstavíme a pridáme sladkú mletú červenú papriku, premiešame. Dáme na sporák, zalejeme studenou vodou asi 500 ml a za stáleho miešania spolu povaríme do bodu varu. Ak nechcete použiť múku, vyberte časť uvarených zemiakov, popučte vidličkou a vráťte späť do polievky.
  3. Po zovretí prilejeme do polievky spolu s pokrájanými Berto poctivými párkami. Spolu necháme prevrieť. Pridáme sušený majorán podľa chuti, odstavíme a dochutíme. Kto má rád štipľavé pridá chilli papriku. Podávame s čerstvým chlebíkom.
Dobrú chuť

Na tento recept môžete použiť tieto produkty