Quiche so Záhoráckou slaninou
Ingrediencie
Na cesto:
- 180 g hladkej múky
- 100 g masla
- 1 žĺtok
- múka na posypanie dosky
Na plnku:
- 200 g Záhoráckej slaniny BERTO
- 100 g syra na strúhanie
- 200 g kyslej smotany
- 200 g smotany na šľahanie
- 3 vajcia
- štipka muškátového oriešku
- mleté biele korenie
- soľ
Postup
- V mise zmiešame múku, maslo nakrájané na kocky, žĺtok a 4 lyžičky vody. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske spracujeme. Cesto rozvaľkáme na tenko a dáme do okrúhlej formy tak, aby prevísalo cez okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky na 10 minút odležať.
- Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. V malej panvici opražíme Záhorácku slaninu BERTO nakrájanú na kocky.
- Polovicu syra nakrájame na kocky a časť nastrúhame. Syrové kocky a časť opečenej slaniny dáme na predpečené cesto.
- Kyslú smotanu vymiešame so smotanou na šľahanie, pridáme rozšľahané vajcia, štipku nastrúhaného muškátového orieška, soľ a mleté biele korenie. Plnku nalejeme na cesto.
- Povrch posypeme nastrúhaným syrom a pridáme zvyšok opečenej slaniny. Koláč dáme do rúry a pečieme pri 190 °C asi 25 minút alebo dovtedy, kým povrch nie je zlatistý. DOBRÚ CHUŤ!
Dobrú chuť
Na tento recept môžete použiť tieto produkty