Lúsková polievka s Berto klobásou

Ingrediencie

  • Fazuľové lúsky cca 400 g
  • Cibuľa 100 g
  • Berto klobása 100 g
  • Zemiaky 200 g
  • 33% šľahačková smotana
  • Paprika mletá
  • Soľ
  • Kôpor
  • Olej
  • Vegeta
  • Ocot
Čas prípravy

20 – 30 min.

Play Video

Pracovný postup

Cibuľku nakrájame na drobno, opražíme na oleji a podlejeme vodou. Dusíme 15 minút kým sa odparí voda. Pridáme nakrájanú klobásku a opečieme. Klobáska nám pustí chuť. Pridáme lúsky a zemiaky, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Na záver prilejeme šľahačkovú smotanu, pridáme kôpor a necháme prevrieť. Na dochutenie použijeme ocot.

Dobrú chuť