Lúsková polievka s Berto klobásou
Ingrediencie
- Fazuľové lúsky cca 400 g
- Cibuľa 100 g
- Berto klobása 100 g
- Zemiaky 200 g
- 33% šľahačková smotana
- Paprika mletá
- Soľ
- Kôpor
- Olej
- Vegeta
- Ocot
Čas prípravy
20 – 30 min.
Play Video
Pracovný postup
Cibuľku nakrájame na drobno, opražíme na oleji a podlejeme vodou. Dusíme 15 minút kým sa odparí voda. Pridáme nakrájanú klobásku a opečieme. Klobáska nám pustí chuť. Pridáme lúsky a zemiaky, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Na záver prilejeme šľahačkovú smotanu, pridáme kôpor a necháme prevrieť. Na dochutenie použijeme ocot.
Dobrú chuť
Na tento recept môžete použiť tieto produkty