Pečené zemiaky s bryndzou a Údenou oravskou slaninou Berto

Ingrediencie

  • 800 g zemiaky
  • 250 g bryndza
  • 400 g smotana kyslá
  • 100 g Údená oravská slanina
  • 3 strúčiky cesnak
  • rasca celá
  • soľ
  • paprika sladká mletá
  • slnečnicový olej
Play Video

Pracovný postup

Zemiaky umyjeme a nakrájame na kocky. Zmiešame s rascou, soľou, paprikou, cesnakom a olejom podľa chuti. Pečieme 40 minút pri 180 stupňoch Celzia. Zatiaľ si na troške oleja opražíme slaninu. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou. Upečené zemiaky polejeme pripravenou bryndzovou polevou a opraženou slaninou.

Dobrú chuť

Táto webová stránka používa cookies na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania a zabezpečenie správneho fungovania stránky. Pokračovaním v používaní tejto stránky potvrdzujete a prijímate používanie cookies.

Prijať všetky Prijať len potrebné