Sme jednotka v kvalite

Quiche so Záhoráckou slaninou

Ingrediencie

Na cesto:

  • 180 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • múka na posypanie dosky

Na plnku:

  • 200 g Záhoráckej slaniny BERTO
  • 100 g syra na strúhanie
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • štipka muškátového oriešku
  • mleté biele korenie
  • soľ

Postup

  1. V mise zmiešame múku, maslo nakrájané na kocky, žĺtok a 4 lyžičky vody. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske spracujeme. Cesto rozvaľkáme na tenko a dáme do okrúhlej formy tak, aby prevísalo cez okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky na 10 minút odležať.
  2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. V malej panvici opražíme Záhorácku slaninu BERTO nakrájanú na kocky.
  4. Polovicu syra nakrájame na kocky a časť nastrúhame. Syrové kocky a časť opečenej slaniny dáme na predpečené cesto.
  5. Kyslú smotanu vymiešame so smotanou na šľahanie, pridáme rozšľahané vajcia, štipku nastrúhaného muškátového orieška, soľ a mleté biele korenie. Plnku nalejeme na cesto.
  6. Povrch posypeme nastrúhaným syrom a pridáme zvyšok opečenej slaniny. Koláč dáme do rúry a pečieme pri 190 °C asi 25 minút alebo dovtedy, kým povrch nie je zlatistý. DOBRÚ CHUŤ!
Dobrú chuť

Na tento recept môžete použiť tieto produkty